Hronika

VRANJE: “Grom“ pogodio narko dilere

Policija hapsenje

U okviru akcije Ministarstva unutrašnjih poslova  „Grom“, policijski službenici u Pčinjskom okrugu hapsili su dilere i vlasnike oružja u ilegalnom posedu.„Po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju,  doneto je rešenje o zadržavanju  jednoj osobi iz Vranja, zbog  sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge. Od osumnjičenog je oduzeto 15,94 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga herion koja je bila pripremljena za dalju prodaju“ sopštila je policija.

U saopštenju se navodi da je kod dve osobe u Vranju, pronađeno je po jedan gram materije za koju se sumnja da je marihuana. Protiv ovih osoba biće podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju u redovnom postupku, zbog  sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

„Kod jedne osobe u Preševu pronađena je poluautomatska puška kalibra 7,62 mm kineske proizvodnje, dve lovačke puške sa 69 patrona, 14 metaka za pištolj kalibra 9 mm i  jedan puščani metak kalibra 7,62 mm u ilegalnom posedu. Protiv ove osobe biće podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija“, kaže se u saopštenju.

Kod jedne osobe u Preševu pronađene su 44 tablete, dok su kod jedne osobe u Bujanovcu pronađene 23 tablete, za koje se sumnja da su psihoaktivne. Nakon veštačenja tableta biće preduzete adekvatne zakonske mere.

Akcija policije je obavljena na 24 lokacija i kako kažu u vranjskoj policiji biće nastavljena.

Categories: Hronika

Leave a Reply