Ekonomija

USAID: Projekat za razvoj privatnog sektora na jugu i jugozapadu Srbije

Majkl Kirbi Lesk.6

Osnovna poruka njegove ekselencije ambasadura SAD u Srbije gospodina Majkla Kirbija, na prigodnoj svečanosti povdom početka realizacije Projekta za razvoj privatnog sektora bila je iz siromaštva ekonomskim razvojem.

-SAD i Srbija pokreću projekat koji će doneti nova radna mesta i bolji život na jugu i jugozapadu Srbije rekao je gospodin Kirbi i dodao da je USAID do sada u ekonomski razvoj i podsticaj malih i srednjih privrednih subjekata u Srbiji uložio 865 miliona dolara. Medjutim, pomoć mladim i uspešnim ljudima se nastavlja. Na ovaj način im se pruža šansa da se zaposle, ali da zaposle i drugi i razviju svoju sredinu.

Američka agencija za medjunarodni razvoj USAID i Nacionalna agencija za regionalni razvoj u Leskovcu zvanično započeli Projekat  za razvoj privatnog sektora koji će se realizovati u 12 ekonomski ugroženih opština na jugu i jugozapadu Srbije.

Američki ambasador Majkl Kirbi i ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović su se tim povodom obratili predsednicima ovih gradova i opština na svečanosti povodom početka prvog razvojnog projekta koji dve vlade realizuju direktnom saradnjom.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply