Ekonomija

“Oživljvanje“ leskovačkog “Umi-peka“

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić razgovarao je danas sa radnicima  preduzeća „Umi-pek“ sa kojima je dogovorio da zajednički traže najpovoljnije rešenje kako bi se obnovio njegov rad.

Na gradonačelnikov predlog Skupština grada će, na sednici koja je planirana za 17. april, usvojiti zaključak kojim će se Grad obavezati da, u saradnji sa Vladom Srbije i radnicima ovog preduzeća, traži strateškog parnera radi obnove proizvodnje u „Umi-peku“, kao preduzeće od posebnog interesa za lokalnu zajednicu i širi region.

Ukoliko se to ne bude dogodilo lokalna samouprava će preuzeti upravljanje nad ovom firmom i obnoviti njen rad.

U međuvremenu, gradonačelnik Kocić će posredovati kod Fonda solidarnosti Republike Srbije kako bi radnici ostvarili svoja prava na isplatu zarada.

„Umi-pek“ ima takvu delatnost da sa punim pravom možemo od Vlade Srbije da tražimo da ima poseban tretman. To ćemo, u dogovoru sa radnicima, i učiniti. Uveren sam da ćemo pronaći ozbiljnog strateškog partnera koji će obnoviti proizvodnju i već sada mogu da kažem da zainteresovanih investitora ima, rekao je nakon sastanka gradonačelnik Kocić.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply