Ekonomija

Velin Ilić nije više direktor “Alfa plama“

Velin Ilić od danas više nije generalni direktor “Alfa plama”, najvećeg srpskog proizvodjača grejnih tela. Odluku o smeni direktora koji se na čelu “Alfe” nalazio 25 godina doneli su akcionari ove kompanije na redovnoj sednici Skupštine, na kojoj su usvojena nova akta o organizaciji društva i izabran novi Odbor direktora.

Za predsednika sedmočlanog Odbora direktora izabran je Zoran Čičak iz beogradskog “Alfa investa”. Odlukom Odbora direktora, novi generalni direktor “Alfe” je Goran Kostić, koji dolazi iz Britiš American Tobaka (BAT) iz Vranja, a novi izvršni direktor je Branislav Popović, dosadašnji prvi čovek vranjske ekspoziture Privredne banke.

Dosadašnji generalni director Velin Ilić potvrdio je da između 15 kandidata za dve najviše funkcije u ovom akcionarskom društvu, on i njegov prvi saradnik Vene Zdravković, nisu dobili potreban broj glasova.

– Tačno je, ja nisam izabran. Više glasova akcionara od mene i Zdravkovića dobili su Kostić i Popović. Ja ću već danas predati dužnost gospodinu Kostiću, a u narednih nekoliko dana dobiću i rešenje o novom random mestu – rekao je Ilić.

Velin Ilić je u “Alfi” 34 godine, od 1978., a generalni direktor je tačno 25 godina.
Za to vreme “Alfa plam” je postala najstabilnije i najperspektivnije preduzeće na jugu Srbije. Sa 800 radnika to je danas najveći proizvodjač grejnih tela u Srbiji i peti u Evropi.

Prošle godine “Alfa plam” je kupcima isporučila 160.000 grejnih tela, od čega 65 odsto na tržista Nemačke, Austrije, Italije i bivših jugoslovenskih republika.

 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply