Ekonomija

CVOKOTANJE U LESKOVCU: Otklanjanje velikog kvara u centru grada na toplovodu

Nastavlja se cvokotanje gradjana u stanovima sa centralnim grejanjem. „Natruntao“ sam se „troslojno“, kao medved, „Toplana dedek“ kako je yove ogroman broj gradjana na Veternici, nas ne greje kako treba jer stalno ima neki problem, veli Dragan S. iz centra Leskovca. Nakon otklanjanja velikog kvara u centru grada na toplovodu koje se uskoro očekuje, bar je tako najavljeno, svi korisnici daljinskog grejanja na teritoriji grada Leskovca imaće tople stanove. Podsećamo, nakon odlaganja početka grejne sezone grejanje je počelo 1.novembra, a ušteda energenata u tom periodu je velika. Korisnike usluga leskovačke Toplane očekuje umanjenje računa za grejanje za tih 17 dana u oktobru, vele za medije iz Toplane. Nakon otklanjanja kvara na glavnom vodu, sporadičnih problema ima i sa vazdušnim čepovima u radijatorima, ali su ekipe na terenu i radi se na rešavanju kvarova i otklanjanju nedostataka. U Toplani su obezbedjeni energenti za 35 do 40 dana u zavisnosti od spoljne temperature, koliko dozvoljava skladišni prostor, a konkretna ušteda zbog početka odlaganja grejne sezone će se utvrditi.
Grejna sezona zvanično traje do 15.aprila a predvidjena prosečna temperatura u stanovima je 20 plus minus dva stepena, kao u vreme Nikolae Causeskua u Rumuniji.
Inače u Leskovcu je nedavno, ubedljivo najveca u regionu, povećana cena grejanaja za 35 odsto zbog drastično povećane cene energenata i za domaćinstva iznosi oko 113 dinara, a za pravna lica 20 odsto više. Ukupna grejna površina je oko 330 hiljada metara kvadratnih ii ma oko 4400 korisnika.Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Ekonomija

Leave a Reply