Ekonomija

Vučić: Penzije od januara veće, povećaćemo minimalac i plate u javnom sektoru

Predsednik SrbijeAleksanadar Vučić izjavio je da će penzije do 1. januara 2023. godine biti povećane najverovatnije za 18,2 odsto.

Najavio je i značajno povećanje minimalca i plata u javnom sektoru.

Vučić je na otvaranju dela obilaznice oko Beograda, rekao da je država u prethodnom periodu štedela i da se nije razbacivala parama pred izbore.

– Ko kupuje izbore, to mu se uvek vrati- rekao je Vučić i najavio povećanje penzija, minimalca i plata u javnom sektoru.

– Penzioneri će imati najveće povećanje penzija u ne znam koliko decenija, suštinski i realno. Iz dva navrata – jedno do kraja godine, novembar ili decembar, a drugo od 1. januara- Mi smo napravili sve svoje računice i obezbijedili pare- dodao je Vučić. 

Vučić je najavio i da će minimalna zarada biti povećana za 12, 13, a možda i 14 odsto, ali tako da ne optereti poslodavce i ne ugrozi dolazak stranih investitora.

– Naime, taj teret će na sebe preuzeti država koja će za to godišnje izdvajati 300 miliona. Očekujem da će prosečna plata u martu 2023. godine iznositi više od 710 eura. Tu je i dvocifreno povećanje plata u javnom sektoru- zaključio je Vučić. 

Categories: Ekonomija

Leave a Reply