Kultura

IN MEMORIAM: Glumica eMTeeM-a Amra Prutina iznenada preminula u 37. godini

Glumica Mostarskog teatra mladih Amra Prutina iznenada je preminula u 37. godini života.

“Vest da je sa životne scene u beskrajna prostranstva nevidljivih scena večnosti otišla naša Amra Prutina ostavila nas je u šoku, nemamo reči. Amra je u našem pozorištu odrastala i postizala zapažene rezultate ugrađujući sebe celim svojim bićem u eMTeeM, koga je prihvatila i zavolela kao svoj istinski dom, a mi nju kao nekog najrođenijeg. Otišla je iznenada, u životnoj dobi kada smo od nje najviše očekivali, ali smrt je bila brža”, saopšteno je iz Mostarskog teatra mladih.

Amra Prutina rođena je 4. avgusta 1984. godine, studirala je glumu na Odseku za dramsku umetnost Fakulteta humanističkih nauka u Mostaru. Učestvovala je u radionicama i glumila u brojnim predstavama, poput “Mimar”, “Ćelava pevačica”, “Antigona, savremeni mit”, “Stanica titanik” i drugih.

Dobitnica je niza nagrada, među kojima i nagrade za diskretno vođenje dramsko-pedagoškog procesa, koji rezultira radošću dečje igre u predstavi “Slavuj” Dečjeg dramskog studija eMTeeM-a na 10. Festivalu dečjeg teatra BiH u Gračanici, kao i nagrade za glumačko ostvarenje večeri na Festivalu mladih “Patosoffiranje” Smederevo za ulogu gđe Smith u predstavi “Ćelava pjevačica”, te za glumačko ostvarenje večeri na festivalu “Dani malih stvari” Trebinje za ulogu Neimara u predstavi “Mimar”, saopšteno je iz MTM-a.

Categories: Kultura

Leave a Reply