Ekonomija

LESKOVAC: Stigao nov ‘’Roštiljko voz’’

U Leskovcu je danas predstavljen i promovisan voz ‘’Roštiljko’’ koji je svojevremeno predstavljao ogromnu atrakciju svetskog festival roštilja I specijaliteta sa skare koji se održavao u gradu na Veternici. -Ovo je savremeno atestirano vozilo i autentična turistička atrakcija koja se vezuje za tradicionalnu Leskovačku roštiljijadu koja je ujedno i najveći gastronomski festival međunarodnog karaktera, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović. On je podvukao da će se grad Leskovac potruditi da ovaj voz bude na raspolaganju najmlađima, kao i turistima za vreme letnjeg perioda.

Nabavka ovog vozila sprovedena je preko projekta “Magija sinergije’’. Na ovom projektu angažovali su se Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Turistička organizacija Leskovac, a reč je o programu prekogranične saradnje sa bugarskim gradom Elin Pelin. Projekat je vrednosti od oko 200.000 evra iz IPA fonda EU, a vrednost samog voza Roštiljka je oko 52.000 evra, kazao je doktor Cvetanović. Ostatak sredstava iskorišćen je za nabavku 20 savremenih štandova ali i manifestacija “Dani šopova” u Elin Pelinu i “Dani mućkalice” u Leskovcu koja se očekuje tokom ovog leta ako to dozvoli epidemiološka situacija.

Direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga Dragana Belenzada istakla je da je cilj ove prekogranične saradnje zajednički razvoj turizma Srbije i Bugarske. Turistička organizacija Leskovca, kako je kazao njen direktor Nebojša Kocić ima ambiciozne planove koji se odnose na razvoj turističke ponude našeg grada. Kako je rečeno ovom prilikom vozić ima licenciranog vozača i predstavljaće atrakciju za čitav jug Srbije, a i šire.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply