Društvo

Tivat pod blokadom; Meta policije krstionica na Miholjskoj prevlaci

Nakon jutrošnjeg rušenja konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinju, lako bi se moglo desiti da danas dođe i do novog nasrtaja na Krstionicu na Miholjskoj prevlaci, upozorava grbaljski paroh, otac Mijajlo Backović, koji sa lica mjesta poziva narod da brani krstionicu.

– U svjetlu jutrošnjih napada na manastir Svetoga Vasilija u Ulcinju očekivano je da je policija koja je došla u ogromnom broju u mali grad Tivat, a sa njima i ista ekipa interventne iz Herceg Novog koja je bila prvog na drugi april kada su napadali manastir, dakle – došla zbog krstionice – kaže Backović za Sputnjik.

Otac Backović kaže da u crkvi znaju u kom duhu se kreće cijela priča, te da će režim to pokušati ciljano da uradi.

– U svakom slučaju, mi smo ovdje na Miholjskoj prevlaci, narod se okupio i okuplja se i nećemo naravno dati da se sruši naša svetinja. Čekamo, dežuraćemo i svi smo spremni – kaže otac Mijajlo, uz napomenu da ne postoji pravni osnov za rušenje krstionice.

– U slučaju da dođu ovdje, to bi bilo klasično pravno nasilje i bezakonje, zato što smo mi na sudu oborili rješenje o rušenju naše krstionice. Što znači da bi oni morali na sudu da dobiju novo rješenje, a tu bi morao da bude prisutan i naš advokat. Ali pošto živimo u zemlji bezakonja, očekivano je da oni i pored svega toga opet krenu na naš manastir, jer su i prošli put krenuli bez ikakvog naloga – upozorava Backović.

Grbaljski paroh takođe podsjeća i na staru izreku da “onaj koga je zmija ujela i guštera se boji”.

– Mi se ne bojimo, ali smo spremni i očekujemo da se u svjetlu događaja i ovdje nešto desi, pogotovo što pratimo kretanje policije, a Tivat je mali grad koji je potpuno blokiran i na svakom skretanju su policajci sa maricama i iz interventne jedinice. Izvor: sputniknews.com

Categories: Društvo

Leave a Reply