Društvo

Ovo je bagerista koji je odbio da ruši konak: Miroslav Koprivica se prekrstio ispred manastira i krenuo peške ka Ulcinju

Bagerista Miroslav Koprivica iz Nikšića odbio je da građevinskom mašinom sruši konak sestrinstva koji su mještani pre dva-tri meseca počeli da grade u okviru manastira Svetog Vasilija Ostroškog u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje.

U sredu ujutro oko 5 sati, Koprivica je stigao ispred verskog objekta, zajedno sa kolegama iz firme “Vilusi kompani” doo.

Međutim kad su krenuli iz Nikšića niko mu nije rekao šta treba da se ruši.

– Rečeno mi je da bagerom idem za Ulcinj, ali mi niko nije rekao šta treba da se ruši. Tek na licu mesta, u zaleđu Ulcinja, ispred manastira, shvatio sam šta treba da radim. Izašao sam iz bagera i rekao – neću rušiti konak, niti učestvovati u tome, kazao je Koprivica. Čovek se ispred verskog objekta prekrstio, i peške krenuo ka Ulcinju.

Od manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju do Ulcinja ima oko 13-tak kilometara.Pre nego što je krenuo da se udaljava od manastira, na Miroslava je vršen pritisak da ruši konak. Međutim, za Miroslava Koprivicu nije bilo dileme – rušiti objekat u manastirskoj porti neće.

Prema nezvaničnim informacijama, umesto Koprivice u bager je seo sin vlasnika firme “Vilusi kompani”, Marko Daković i građevinskom mašinom počeo da ruši, i srušio započeti konak manastira Svetog Vasilija Ostroškog u Zoganju. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply