Kultura

MEDVEDJA: Održano ‘’Veče etno muzike’’

U organizaciji Kulturnog centra opštine Medvedja uz veliko interesovanje publike, održano je nezaboravno ‘’Veče etno muzike’’

Pozdravljajući sve prisutne na otvaranju ove jedinstvene manifestacije predsednik opštine Medvedja dr Nebojša Arsić je apostrofirao da je kulturni život u Medvedji podignut na viši nivo što pokazuje I večerašnje etno veče. –Nema nedelje da se neki kulturni ili sportski dogadjaj ne dešava u našoj opštini . Mladi sada imaju mnogo više sadržaja I aktivnosti koje mogu da posete. Iako je Kulturni centar firmiran sredinom godine, imali smo dosta lepih dešavanja. U Budžetu za 2018 godinu opredeljena sredstva za Kulturu i Kulturni centar iznose 13,5 miliona dinara što verujem da će biti dobra polazna osnova da pokrijemo sav kulturni sadržaj planiran za 2018 godinu,rekao dr Arsić.

‘’Veče etno muzike’’ otvorila je etno pevačka grupa ‘’Mika’’ pod rukovodstvom nastavnika muzike Slobodana Stojiljkovića. Instrumentalni nastup imali su I Filip Bogdanović, najmladji prvak Balkana na gajdama, a zatim I frulaš Dragan Stanković. Na kraju je nastupilo gradsko amatersko pozorište ‘’Katarza’’ iz Lebana, uz kazivanje glumca Dominika Bogdanovića. Valja reći da je ulaz bio Slobodan.

Categories: Kultura

Оставите одговор