Hronika

Zbog droge hapšenja u Nišu, Leskovcu i Vranju

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane. Tokom ovih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.
Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba. Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan „škorpion“, tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra. Zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 74 osobe.
Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M.A. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla oko pola kilograma marihuane. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu, a sudija za prethodni postupak odredio mu je pritvor do 30 dana.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D.S. (1974), kod koga je prilikom pretresa stana i drugih prostorija pronađena lovačka puška i vazdušna puška. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eskplozivnih materija, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lebanu. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A. M. (1989), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeno je šest kilograma i 670 grama marihuane. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su S.B. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla dva pištolja, dve puške, vazdušni pištolj i tri metka za pištolj kalibra 8 milimetara. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju uhapsili su A.Ž. (1979), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 87 grama marihuane. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

 

Categories: Hronika

Оставите одговор