Kultura

VRANJE: “Zlatni puž 2013. “ se zahuktao!

Zlatni puz 2013Zlatni puz predstavljanje

U Vranju je u toku Treći Internacionalni festival animiranog filma „Zlatni puž 2013“

Na ovogodi[njem festivalu koji će trajati do 26. avgusta 2013. godine biće prikazani animirani filmovi dece iz Ukrajine, Italije, Hrvatske, Rusije, Bugarske i Srbije.
Takmičenje je organizovano u dve starosne kategorije, a filmovi će, tokom tri festivalske večeri, ocenjivati žiru u sastavu: Penčo Kunčev, animator i režiser iz Sofije, Milica Kuzmanović Janković, magistar filmologije i profesor na Akademiji umetnosti u Beogradu i Stevica Živkov, animator iz Beograda.
Prateći festivalski program biće Master klass u nekoliko termina tokom trajanja festivala, a jedan od predavača je Andrea Martinjoni, animator i kompozitor iz Italije.
On dolazi zahvaljujući velikom angažovanju i podršci Italijanskog centra za kulturu iz Beograda, koji je i prošle godine omogućio dolazak animatora iz Italije na Dečju radionicu animiranog filma.
Zatvaranju Festivala prethodiće dodela nagrada, GRAND PRIX, Zlatni, Srebrni i Bronzani puž u obe kategorije, kao i diplome za kameru, ton, režiju, scenario, ideju i montažu.

Categories: Kultura

Leave a Reply