Kultura

Mladi stvaraoci sa juga Srbije u Engleskoj

Vranje mladi glumci u Engleskoj

U organizaciji ‘’My Life production’’ na međunarodnom treningu “Ljudska prava, ljudske potrebe” u Engleskoj, učestvuju mladi i talentovani stvaraoci sa juga Srbije iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Od 16. do 27. avgusta ove godine trening se održava u Beafordu, a učestvuju omladinski radnici iz osam evropskih zemalja – Hrvatske, Engleske, Estonije, Bosne, Poljske, Nemačke, Makedonije, Letonije i Srbije.
Srbiju predstavljaju dvoje vranjskih glumaca, Bojan Jovanović i Jelena Asanović, diplomirana glumica i predstavnica Romske kancelarije Grada Vranja, i Nikola Kamberović, mladi muzičar, glumac i vršnjački edukator iz Leskovca.
– Zahvaljujući  projektu u kome kao partner učestvuje organizacija Generator iz Vranja ovo troje ljudi dobilo je priliku da predstavlja našu zemlju i kulturnu šarolikost našeg društva.
Oni će učiti od vrsnih stručnjaka u oblasti edukativne drame i umetnosti, stećiće znanja i veštine koje će preneti mladima u svom budućem radu na lokalu kao i u aktivnostima uključivanja mladih Roma u edukativne programe.
Na ovaj način Generator osnažuje lokalne institucije na jugu Srbije za intenzivniji rad na inkluziji romske zajednice – kaže koordinator projekta Tihomir Velikinac.
Inače, trening se organizuje u okviru programa “Mladi u akciji Evropske Unije” preko koga se finansira, a dodatna sredstva je obezbedio Grad Vranje.

 

Categories: Kultura

Leave a Reply