Hronika

Iz leskovačke policije

LESKOVAC – Leskovačka policija lišila je slobode i odredila zadržavanje D.Š. (44) iz Leskovca, policijskog službenika PU Leskovac, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo laka telesna povreda na štetu M.K. (25) i Ž. N. (25) iz Leskovca.

Sumnja se da je D. Š. Van službe u uniformi, 21. aprila ove godine oko 4,00 časova u Leskovcu, kod Tehnološkog fakulteta, verbalno a zatim i fizički napao i tukao oštećene. Oštećeni su zadobili lake telesne povrede, koje su konstatovane od strane lekara Urgentnog centra u Leskovcu.  D.Š. je odmah privremeno udaljen iz službe do okončanja postupka, dok će u toku dana biti priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu.

Gajio marihuanu

LESKOVAC – U nastavku akcije “mreža“ leskovačka policija lišila je sloboda i privela istražnom sudiji Višeg  suda u Leskovcu Z.S. (50) iz Leskovca, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično  neovlašćena proizvodnja i stavljanje  u promet opojnih droga. Policija pronašla i oduzela oko 554 grama marihuane, 798 stbljika zasadjene marihuane, vagicu za precizno merenje, dva reflektora i jedan termometarkoji su služili u proizvodnji i preradi droge. Policija je u podrumu kuće pronašla PVC kese sa marihuanom težine 394 grama, kao i 152 grama marihuane koju je Z.S. prodao uživaocu sa područja grada Leskovca.

Na spratu kuće Z. S. otrkiven je zasad 600 stabljika marihuane, dva reflektora i termometar za proizvodnju i preradu droge. Prilikom pretresa dvorišta pronadjen je i plastenik sa 139 stabljika zasadjene marihuane. Istražni sudija je Z.S. odredio pritvor.

 

Categories: Hronika

Leave a Reply