Hronika

Ubica pretio Jovićima

Kobna velikodušnost!

Miloš nije očekivao da će Bora potegnuti pištolj i pucati u njega, mada je ubica u više navratima Miloševoj majci Snežani pretio da će joj ‘’zatrti seme’’, kažu  najbliže komšije koje su još u šoku i ne veruju da se u njihovoj neposrednoj blizini dogodilo ubistvo.

Božana Milošević je u šoku još ne može da veruje da je Bora ubio Miloša kojeg su svi u komšiluku voleli. Miloje Dimić, zet  Bore Tasića, kaže da su svi šokirani posebno njegova supruga, ćerka Bore Tasića, koja žali za mladim Milošem osudjujući oca za ovakav postupak.

Kako nam je saopštila Mirjana Ristić, portparol Višeg suda u Vranju Borivoje Tasić, još uvek nije priveden istražnom sudiji Višeg suda u Vranju.

Osumnjičeni Tasić, penzionisani radnik Železnice, koji je mladog komšiju ubio hicem iz „zbrojevke” koju je stalno nosio u džepu, posle zločina je pozvao policiju, ali nije iskazao ni trunku žaljenja zbog onoga što je učinio.

Miloš je sa majkom Snežanom živeo u nedovršenoj kući u naselju Štipljani. Prvom komšiji Tasiću uvek je smetalo nešto. Nedavno ga je napao zbog kišnog kanala, jer se navodno sva voda slivala kod njega. U subotu po podne zasmetalo mu je što grane voćaka u Jovićevom dvorištu koje su pored ograde prelaze na njegovo imanje, pa je zbog toga napao Miloševu majku. Miloš je to čuo pa je izašao na terasu koja inače gleda na dvorište i kuću Borivoja Tasića koji je počeo da viče da njega da poseče grane. U tom trenutku majka je već ulazila u kuću, a Tasić je izvadio pištolj koji je stalno nosio u džepu košulje i pucao u  mladog inspektora kojeg je pogodio u donji deo vrata. Mladić je držeći rukom mesto na kome je krvario, ušao u kuću i majci rekao „ubi me ovaj”. Osumnjičeni Tasić je priznao zločin, ali nije pokazao trunku kajanja što je uništio jednu porodicu. – Miloš Jović je bio dobar inspektor, izuzetno korektan kolega i čovek. Završio je VŠUP, i ostao mu je jedan ispit na Policijskoj akademiji. Počeo je da radio u avgustu 2009. Borio se za sebe i majku, koja ga je odnegovala, jer ih je Milošev otac napustio još dok je on biomali.

Categories: Hronika

Leave a Reply