Društvo

Ministar odbrane u bazi “Jug“ i “Jumku“

Ministar odbrane Dragan Šutanovac,posetio je bazu “Jug“ kod Bujanovca. U razgovoru sa komandantom 4. brigade generalom Milosavom Simovićem, načelnikom genmeralštaba general pukovnikom Ljubišom Dikovićem i komandantom Kopnene vosjke general majorom Milanom Mojsilovićem upoznao se sa aktivnostima jedinica ove brigade i same baze. Tom prilikom ministar Šutanovac je rekao da opštine Bujanovac i Vranje imaju indirektnu novčanu korist od tog ministarstva jer se velike sume izdvajaju za plate vojnika, koji novac troše u tim opštinama.

-Za plate i operativne troškove na području Bujanovca vojska godišnje izdvaja 900 miliona dinara, od čega se za plate izdvaja 643 miliona dinara. U Vranju za plate zaposlenih u vojsci na mesečnom nivo se izdvaja milijardu dinara. Bez tog novca opština Bujanovac bi bila devastirano područje, rekao je Šutanovac.

Korist od vojnog buđžeta ima i fabrika Jumko, koja šije vojne uniforme, ocenio je Šutanovac u ovoj fabrici.

-Ministarstvo odbrane je pokrenulo proizvodnju u Jumku i do sada smo ugovorili poslove čija je vrednost 650 miliona dinara. Planiramo da ugovorimo još 200 miliona i praktično do kraja ove godine, svi pripadnici Vojske Srbije koji nose uniformu nosiće novu M 10 uniformu koja je proizvod Vojno tehničkog – instituta i Jumka”, rekao je ministar srpske vosjke, koji je imao prilike id a razgleda renovirani Dom vojske u Vranju, koji je time dobio lepši izgled i nove sadržaje, od značaja za pripadnike vojske i gradjane.

 

Categories: Društvo

Leave a Reply