Hronika

AKTUELNO: Kurtijeva policija* gradi stanicu u blizini škole u Zubinom potoku!

U neposrednoj blizini OŠ „Jovan Cvijić“ u Zubinom Potoku, u petak su otpočeli radovi na izgradnji policijske stanice, što je dodatno uznemirilo stanovnike ove opštine.

U razgovoru za Kosovo onlajn predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović kaže da će u ponedeljak škola podneti prijavu Tužilaštvu i zatražiti obustavu radova.

„Otpočeli su radove na Svetu Petku koju kao slavu obeležava 70 odsto ljudi u Zubinom Potoku, a 30 odsto ide na slave. Učinićemo sve da sa našim narodom zaštitimo njihova prava, angažovan je advokat Nebojša Vlajić i u ponedeljak će biti podneta prijava da se radovi obustave. Parcela je 2018. odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova u Prištini oduzeta od škole, ali nikada niko iz opštine nije dobio odluku povodom toga, niti je ikada zatražena građevinska dozvola da se gradi nešto. Zašto su sada baš krenuli s radovima, možete da pretpostavite“, rekao je Vulović.

Iz tzv. kosovske policije su naveli da bi prema planu na pomenutoj parceli u neposrednoj blizini OŠ „Jovan Cvijić“ prvo trebalo da budu postavljeni policijski kontejneri.

U ovom trenutku nije poznato da li će u tim kontejnerima biti stacionirana regularni pripadnici policije ili specijalci tzv.kosovske policije. Foto: Koridor 92

Categories: Hronika

Leave a Reply