Kultura

NEZABORAVNIK: Slobodan Vujović Vuja – veliki muzičar, tvorac mnogih jugoslovenskih hitova

Osnivač i duhovni vodja čuvene sarajevske pop grupe „Ambasadori“ Slobodan Vujović Vuja preminuo je na danađnji dan u 71. godini.

Vujović je, takođe, bio i među osnivačima i urednik i producent ugledne sarajevske izdavačke kuće „Diskoton“. Bio je autor niza uspešnih kompozicija, među kojima je i „Ne mogu skriti svoju bol“, sa kojom su „Ambasadori“ 1976. predstavljali Jugoslaviju na „Pesmi Evrovizije“, zatim ‘’Negde na nekom moru’’ ‘’Sviraj mi sviraj’’, ‘’Dodji u pet do pet’’… Medju prvim grupama iz SFRJ čija se numera našla na top listi legendarnog Radio Luksemburga, BBC-a, Monte karla…

Upravo u „Ambasadorima“ kao pevači su se afirmisali Zdravko Čolić, Hari Varešanović (Hari-Mata Hari), Ismeta Dervoz i Jasna Gospić. Grupa je ostala prepoznatljiva, pre svega, po hitovima „Dođi u pet do pet“ i „Zemljo moja“.

Uredništvo portala adavinic.com  – ‘’Budite u toku’’ danas objavljuje NEZABORAVNIK povodom godišnjice smrti našeg dragog druga i prijatelja Vuje.

Na groblju u Vrbniku na posljednji počinak ispraćen je Slobodan Vujović Vuja, kompozitor, aranžer, tekstopisac, muzički producent, inženjer tona, osnivač i idejni vođa legendarne sarajevske grupe Ambasadori i jedan je od utemeljivača i osnivača Radija Otok Krk. Tužnu vest o odlasku legendarnog Slobodana Vujovića Vuje je objavila Jasna Gospić, jedna od nekadašnjih članica grupe Ambasadori. ‘’Počivaj u miru dragi Vuja, vole te tvoji pjevači Čola, Ismeta Hari i Jasna. Obitelji upućujemo najiskrenije saučešće, napisala je..’’

Categories: Kultura

Leave a Reply