Ekonomija

SAZNAJEMO: Održano takmičenje „Najbolji ukus Srbije“ na Prolećnom ukus festu

U Beogradu, u „Metropol palas“ hotelu, održan je Prolećni ukus fest – festival domaće hrane i pića. Ovom prilikom predstavljeni su brojni gastronomski brendovi i domaći proizvodi iz svih krajeva Srbije i regiona. Učesnici manifestacije ocenjivani su u devet kategorija, a dodeljena su priznanja i za najbolju inovaciju u proizvodnji i najboljeg proizvođača meda i organski proizvod. Na manifestaciji je učestvovao Dalibor Tošić, vlasnik kafane „Boem“ sa specijalitetom peglana kobasica „Boemska potkovica“ koji je dobio priznanje u kategoriji suhomesnatih proizvoda. Inače, na manifestaciji je predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz cele Srbije i regiona, a bilo je prisutno preko 50 izlagača.

Posetioci „Prolećnog Ukus Fest-a“ probali su nezaboravne arome i uživali u degustacijama i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, džemova, meda, ali i organskih proizvoda.

Slana zadovoljstva su bila u znaku pršute, domaćih kobasica, kačkavalja, kulena, slasnih čvaraka… a posle vrhunskog gušta, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog vina! Predstavljeni su i domaći kolači, tradicionalni džemovi, med, mini krofnice, praline … taman kao dezert posle raznovrsne degustacije.

U bogatom programu festivala, pripremljene su brojne radionice i predavanja popularnih food blogera, a za posetioce su pripremljena brojna iznenađenja i pokloni.

Na kraju dodeljene su nagrade pehari i DIPLOME najboljima iz kategorije

Categories: Ekonomija

Leave a Reply