Kultura

LESKOVAC: Dvadeset godina kamernog orkestra “Amorozo”

Povodom 20 godina postojanja i rada Kamerni orkestar „Amorozo“ priprema seriju dešavanja pod simboličnim nazivom „20 dana za 20 godina“. Orkestar sačinjavaju profesionalni muzičari, a na repertoaru imaju dela umetničke muzike od baroka do 21. veka. Za ove godine „Amorozo“ je održao veliki broj koncerta u zemlji i inostranstvu. Leskovčaka publika imaće prilike da vidi četiri koncerta, izložbe, predstavljanje monografije, kao i razgovorime sa solistima, odnosno niz aktivnosti kojima će se prezentovati rad „Amoroza“ od osnivanja 2002. godine do danas. Marijana Prokić, pr „Amoroza“, kaže ad je program podeljen u tri segmenta.

„Prvi segment „Najbolje od nas“ donosi koncerte. Prvi će biti koncert „„Amorozo“, Dejan Kadrić i prijatelji“ biće održan 27. novembra u 19 sati u Leskovačkom kulturnom centru, zatim svečani koncert „Stefan Milenković i Amorozo“ koji će biti održan 3. decembra u Narodnom pozorištu u Leskovcu u 20 sati, koncert „Dvadeset godina s ljubavlju“ biće održan 12. decembra u 20 sati u LKC-u, gde nećemo imati solistu, ali će dirigent biti Rade Pejčić sa kojim imamo odličnu saradnju, te koncert „Jovan Bogosavljević i Amorozo“ koji će biti održan 21. decembra u 20 sati u LKC-u.“

Ulaz za sve naše koncerte je slobodan, ali za koncert sa Stefanom Milenkovićem deo ulaznica je podeljen, a deo ulaznica građani će moći da podignu na biletarnici LKC-a.

U okviru drugog segmenta „20 s ljubavlju“ biće otvorena izložba slika „Amoroza“ i to će se dogoditi pre koncerta predviđenog za 27. novembar, kao i akademija i promocija Monografije „Amoroza“, koja će biti povezana sa koncertom „Dvadeset godina s ljubavlju“.“

„Treći segment su razgovori sa solistima gde će oni koji su nastupali sa nama podeliti svoje utiske u radu sa „Amorozom““ rekla je Marijana Prokić.

Umetnički rukovodilac orkestra Maja Cakić kaže da će se sve aktivnosti održati u Leskovcu.

Categories: Kultura

Leave a Reply