Kultura

U LESKOVCU POČEO “MALI JOAKIM“

U Narodnom pozorištu u Leskovcu večeras je počeo 15. Festival predstava za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“.

U konkurenciji za nagrade je sedam izabranih predstava. Festival otvara „Razmaženi princ“ leskovačkog pozorišta. Slede „Nerođena devojka“ pozorišta iz Vranja, „Crvenkapa i dragi vuk“ šabačkog pozorišta, potom „Alisa na putu za Oz“ pozorišta „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i „Vetar“ kragujevačkog Pozorišta za decu i mlade.

Do 28. novembra na sceni leskovačkog teatra predstaviće se i glumci niškog Pozorišta lutaka sa predstavom „Čarobnjak iz Oza““ kao i kruševačkog teatra sa naslovom „Mala Sirena“. Festival će biti zatvoren predstavom u čast nagrađenih prištinskog pozorišta „Zvonar Bogorodičine crkve“.

Narodno pozirište u Leskovcu je domaćin „Malog Joakima“ nakon što je na prošlogodišnjem festivalu u Kruševcu osvojilo tri nagrade za predstavu „Pinokio“.

Organizatori se nadaju da će festival posetiti veliki broj dece i da će uživati u predstavama koje je u tačmičarski program uvrstio ovogodišnji selektor Aleksandar Radulović.

Festival se održava pod pokroviteljstvom lokalne samouprave i Ministarstva kulture i informisanja.

Categories: Kultura

Leave a Reply