Kultura

LESKOVAC: FLAUTISTA LJUBIŠA JOVANOVIĆ, NASTUPIO NA 14. LEDAMUSU

Zajednički nastup Kamernog orkestra „Amorozo“ i poznatog soliste, Ljubiše Jovanovića, inače, profesora flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, priređen je sinoć u holu Leskovačkog kulturnog centra, u okviru 14. po redu festivala Ledamus.

Tokom više od 40 godina umetničke aktivnosti, u sklopu Simfonijskog orkestra Radio Televizije Srbije, Beogradske filharmonije i Beogradske opera i baleta, solista Ljubiša Jovanović i profesor flaute na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, premijerno je izveo preko 120 solističkih i kamernih kompozicija poznatih autora.

Leskovačkoj publici, sinoć je predstavio dela Betovena i Mocarta.

U vremenu, kada kultura više nema svoje istaknuto mesto u srpskom društvu, od velikog je značaja održavanje manifestacija, poput Ledamusa, rekao je Ljubiša Jovanović, ocenivši ovaj muzički festival, kao svojevrsnu oazu, koja pruža utočište od užurbane svakodnevice.

Kamerni gudački orkestar “Amorozo” , od samog je početka deo Ledamusa, a ujedno je i jedan od inicijatora, zahvaljujući kojima je pokrenut ovaj festival, kazala je Maja Cakić, umetnički rukovodilac orkestra.

Formiran je oktobra 2002. godine, pod pokroviteljstvom UNDP-a i Grada Leskovca.

Sinoćni nastup Kamernog orkestra “Amorozo” i soliste Ljubiše Jovanovića, u okviru Ledamusa, posvećen je sećanju na Dragana Jovanovića, violinskog pedagoga i profesora Muzičke škole “Stanislav Binički” u Leskovcu.

Categories: Kultura

Leave a Reply