Društvo

LESKOVAC: Vrtić ‘’Agnes’’ organizovao tribinu na temu ‘’Izazovi savremenog roditeljstva’’

U organizaciji Predškolske ustanove ,,Agnes“ povodom dečje nedelje u Leskovačkom kulturnom centru sinoć su stručnjaci poliklinike ,,Anima plus“ iz Niša održali predavanje na temu izazova i dilema savremenog roditeljstva kojih je sve više.

Vrtić „Agnes“ u Leskovcu uspešno sarađuje sa klinikom Anima plus iz Niša, a pedijatri, psiholozi i druga stručna lica pružaju ovoj predškolskoj ustanovi konsultacije koje se odnose na mentalno zdravlje dece.

Direktorka i vlasnica vrtića „Agnes“ Viktorija Drašković naglasila je da se saradnik roditelja, vaspitača i stručnjaka mogu rešiti i najsloženiji problemi dece.

Dr Ivajlo Ilijev, psihijatar i terapeut Poliklinike Anima plus iz Niša istakao je značaj saradnje roditelja i vaspitača u razvoju dece i dodao da u slučaju problema koji se odnose na psihofizički razvoj treba konsultovati i stručna lica kojima raspolaže ova zdravstvena ustanova.

Na ovoj tribini je konstatovano da su roditelji obrazac za ponašanje dece i da je nekada korekcija njihovog odnosa prema najmlađima potrebna u razvoju , a da je konsultacija sa vaspitačima i stručnjacima neophodna.

Categories: Društvo

Leave a Reply