Kultura

VRANJE: 42 Borini pozorišni dani od 21. – 28. oktobra

Četrdeset drugi Borini pozorišni dani biće održani u Vranju od 21. do 28. oktobra pod sloganom „Kuda plovi ovaj svet?“, saopšteno je u sredu na konferenciji za medije u Pozorištu Bora Stanković u Vranju. Na svečanom otvaranju, novim pravilnikom festivala 21. oktobar biće obeležen Dan pozorišta i vranjski ansambl će izvesti predstavu Autoputem, čiji tekst i režiju potpisuje Ana Đorđević.

Žiri ovogodišnjeg festivala biće Biljana Keskenović, glumica Narodnog pozorišta Sombor, Nataša Poplavska, rediteljka iz Skoplja i Borivoj Radaković, dramski pisac iz Zagreba.

Što se tiče pratećeg programa biće Izložba fotografija – 25 godina profesionalnog pozorišta, izložba pozorišnih plakata, promocija izdanja Sterijinog pozorja, promocija knjige Politička drama i pozorište u dramama Dragoslava Mihailovića i predstava za decu iz seoskih sredina, „Mačak u čizmama“ koja će biti izvedena dva dana po završetku festivala.

Karte će biti u prodaji od ponedeljka, 20. oktobra na biletarnici pozorišta po ceni od 700 dinara po predstavi, pojedinačno, dok će komplet ulaznica koštati 4200.

Categories: Kultura

Leave a Reply