Ekonomija

SIJARINSKA BANJA: Održan sastanak vladine interresorne komisije za razvoj južne i zapadne Srbije

Međuresorna radna grupa za uređenje i razvoj južne i zapadne Srbije, sastala se  u Sijarinskoj banji, kako bi na redovnoj sednici ispratila napredak u implementaciji projekata iz oblasti turizma, komunalne i putne infrastrukture, čijom realizacijom će se znatno poboljšati uslovi za ekonomski razvoj južne i zapadne Srbije.

Sastanku su pored lokalnih samouprava Leskovca, Prokuplja, Kraljeva, Kuršumlije, Lebane, Medveđe i Bojnika, prisustovali i predstavnici Kabineta predsednice Vlade, ministarstava iz resora turizma, zaštite životne sredine, infrastrukture, privrede, kulture, Kancelarije za javna ulaganja, Železnice Srbije, JP Putevi Srbije, JVP Srbijavode i JP Srbijašume.

Najveći napredak od svih radova ostvaren je na izgradnji puta preko Radan planine. Završeni su pripremni radovi na celoj trasi puta ukupne dužine 32km, dok će asfaltiranje prve deonice u dužini od 11 km, od Prolom banje do Begovića, početi tokom ovog meseca.

Stanovnici ovog kraja su već sada videli prednosti ovog projekta kojim se skraćuje putovanje sa dva sata na 30 minuta (od Prolom banje do Medveđe).

Zajednički zaključak ovog skupa bio je da su ovakvi sastanci najbolji način da se ukaže na potrebe lokalnih samouprava i ujedno je ova inicijativa ocenjena kao odlična.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply