Kultura

SAHRANJEN KORNELIJE BATA KOVAČ

Danas je u 14 časova na Novom groblju u Beogradu sahranjen legendarni kompozitor Kornelije Bata Kovača. Kornelije Kovač je sahranjen u Alejii zaslužnih građana, a na večni počinak ispratili su ga porodica, prijatelji i veliki broj poštovalaca njegovog lika i dela.

Njegova porodica bila je nema od tuge i bola, ćerke Anja, Aleksandra i Kristina neutešne, a Aleksandra je za kraj na očevoj sahrani održala kratak govor.

– Okupili smo se danas da ispratimo tatu i da ga vratimo zvezdama odakle je i došao. Znam da bi bio srećan da vidi sve vas koji ste došli danas, veliko hvala svima vama – poručila je Aleksandra kroz suze.

Podsetimo, Kornelije Bata Kovač preminuo je u utorak u 81. godini u Beogradu. Bio je srpski kompozitor, pijanista, aranžer. Rođen je u Nišu 1942. godine, a svoju prvu kompoziciju „Pusti trotoari“ Kovač je komponovao već sa četrnaest godina – 1956. godine. Osim za pozorište, filmove i televiziju, Kornelije Kovač je napisao i neke od najvećih hitova domaćih muzičkih zvezda. Izvor-foto: Agencije i portali

Categories: Kultura

Leave a Reply