Društvo

BOJNIK: Održana ‘’Džipijada’’ preko Radan planine

Uprkos kiši i lošim vremesnkim uslovima Opština Bojnik, u saradnji sa Turističkom organizacijom Bojnik, uspešno je održala manifestaciju „Džipijada – Bojnik 2022“.

Učesnici su se okupili u jutarnjim satima u selu Slavnik, odnosno na Slavničkom  brdu.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović napominje da ni kiša koja je lila nije mogla da spreči želju vozača da se okupe i provozaju deonicom gde će uskoro proći put čija je izgradnja u toku i koji je iniciran višedecenijskom težnjom lokalnog rukovodstva da se povežu Bojnik, Lebane, Medveđa, Prokuplje i Kuršumlija, a na taj način i dva okruga.

Ovom džipijadom opština Bojnik je želela da pokaže lepote ovog kraja, ali i zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je svojim angažovanjem razumeo potrebe podradnskog područja da se brže i lakše međusobno poveže i da započne posao oko privreedne, turističke i sveukupne aktivnosti u cilju poboljšanja uslova života.On je ujedno podsetio da je za izgradnju ovog puta izdvojeno čak 1,4 milijarde dinara i podvukao da je opštinsko rukovodstvo dalo veliki značaj u skretanju pažnje države Srbije na ceo ovaj kraj.

Od Slavnika išlo se trasom koja vodi preko Radan planine i sela Brestovac, Magaš, Dobra Voda, Bogujevac, Vlasovo, Begovića grob, Gajtanska vrata pa nazad do Ripivoda i Dobre Vode gde je bio organizovgan ručak za sve učesnike. Ovo je, kako je istakao Nenadović deo opštine Bojnik gde će ići budući savremeni put.

Cilj ove manifestacije je promovisanje vožnje i kretanja po prirodi sa vozilima koji lako savladavaju teško prohodne terene, ali i promocija turističkih potencijala opštine Bojnik koja zahvaljujući težnji lokalnog rukovodstva ima ambiciozne planove daljeg razvoja.

Categories: Društvo

Leave a Reply