Kultura

Međunarodnim festivalom folklora zvanično otvoreni ,,Dani Vranja 2022“

Svečanom besedom i prigodnim programom je večeras u Gradskom parku otvorena 18. po redu manifestacija Dani Vranja, čiji je početak u znaku Međunarodnog festivala folklora.

Ovom prilikom je rečeno da su Dani Vranja manifestacija koja nudi raznolik program. Već po tradiciji Dani Vranja su počeli defileom folklorista glavnim gradskim šetalištem i nastupom folklornih ansambala ovde u Gradskom parku.

Bogatstvo nošnji i kostima, mladost, kao i lepota izvođenja narodnih igara daju nam za pravo da verujemo u očuvanje tradicije i bogatog kulturnog nasleđa naše i susednih zemalja.

Od večeras do srede, 31. avgusta, u okviru manifestacije Dani Vranja biće organizovan bogat program, u kome su zastupljeni raznovrsni sadržaji, za sve uzraste i svačiji ukus. Od Sajma knjiga i Etno bazara, preko sadržaja za decu, likovnog ateljea, pozorišnih predstava, književnih večeri i filmskih projekcija do koncerata lokalnih izvođača i nacionalnih estradnih umetnika. Na 18. Međunarodnom festivalu folklora nastupilo je 5 gostujućih i ansambl grada domaćina.

Nastupili su Kud Lemind – Leskovac, Kud Radomir Popović – Kosovska Kamenica, Folklorno udruženje Pletenka – Bitolj iz Severne Makedonije, Kud Goce Markoski– Dolno Lisiče Skoplje iz Severne Makedonije, Folklorni ansambl Sportsko društvo Mladost – Bosilegrad i Folklorni ansambl Sevdah – Vranje.

Categories: Kultura

Leave a Reply