Društvo

SPC čestitala Vučiću i Vladi Srbije otkazivanje Evroprajda

Sveti arhijerejski sinod Srpske pravoslavne crkve saopštio je da pozdravlja odluku najviših državnih organa kojom je otkazano održavanje Evroprajda u Beogradu tokom septembra i na toj odgovornoj odluci iskreno je čestitao predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije.

Sveti arhijerejski sinod je uveren da održavanje ove „parade” u službi promovisanja LGBT ideologije, koja pokušava da se nametne Evropi i takozvanom zapadnom svetu uopšte, pa nažalost i našem narodu, ne bi bilo od koristi nikome, nego bi, naprotiv, izazvalo dodatne tenzije i nove podele, a među vernicima SPC i svih ostalih tradicionalnih crkava i verskih zajednica u Srbiji ogorčenje i revolt.

I sama „LGBT” tematika je, smatramo, neumesna, posebno u naše dane kada za nas Srbe, u Srbiji i svugde u svetu, postoji tema nad temama, tema Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se državni vrh, na čelu sa predsednikom Srbije, beskompromisno i neodstupno bori za očuvanje naše iskonske južne pokrajine u sastavu Srbije, za spas naših najvećih svetinja, počevši od Pećke Patrijaršije, Visokih Dečana, Gračanice i Bogorodice Ljeviške, i za opstanak i ostanak srpskog naroda na njegovim vekovnim ognjištima.

U toj časnoj i svetoj borbi država Srbija uživa nepodeljenu molitvenu, moralnu i otadžbinsku podršku SPC. Svi zajedno, saborno, jednodušno, bez „pete” ili „šeste” kolone među nama, pozvani smo i prizvani da na delu budemo pravoslavni hrišćani i srpski rodoljubi, zavetni narod Svetog Save i Svetoga kneza Lazara, prijatelji Božji i prijatelji naših bližnjih, ničiji neprijatelji, a to znači ni neprijatelji svoje crkve, svoga naroda, svoga bića, svog istorijskog i metaistorijskog naznačenja, navodi se u saopštenju. 

Categories: Društvo

Leave a Reply