Kultura

U Trgovištu ‘’Dani preobraženja’’ od 17-19 avgusta

Prema najavama organizatora u Opštini Trgovište će od 17. do  19. avgusta biti održana tradicionalna kulturna manifestacija “Dani preobraženja”.

Predviđeni program manifestacije će 17. avgusta, u 21 sat, otvoriti zvezda Granda Vanja Mijatović, a od 23 sata žurku će prirediti DJ “SELECTA”.

Drugi dan manifestacije počeće u 18 časova takovanim Prazničnim bdenjem, a sat kasnije biće održan i Moto skup, dok će u 19 i 45 biti priređeno takmičenje u nadvlačenju konopca.

Prisutnu publiku će od od 20 časova zabavljati grupa “Jolly Jomper”, a od 21 grupa “Kerber” će održati još jedan svoj nezaboravni koncert.

Treći dan manifestacije će 19. avgusta, na dan Preobraženja gospodnjeg, početi služenjem svete arhijerejske liturgije, a već  u 10 biće otvoren Tradicionalni sabor, dok će u 15 časova prisutnim saborašima biti prezentovana stara trgoviška jela.

U 16 časova biće obavljen izbor najlepšeg kampa, a u16 i 30 Animatori za decu će zabavljati najmlađe.

Pola sata kasnije prisutnoj publici će se spletom narodnih igara predstaviti KUD “Pervaz”iz Trgovišta, KUD “Bora Stanković” iz Karavukova i KUD iz Bosilegrada.

Odmah potom nastupiće i čuveni Kole Car koji će na više  narodnih tradicionalnih instrumenata izvesti poznate muzičke numere.

Odmah posle njegovog nastupa publiku će svojim muziciranjem razgaliti i trubački orkestar “Vranjski merak”, a od 21 sat gupa Amadeus bend će prirediti još jedan nezapamćen koncert.

Categories: Kultura

Leave a Reply