Hronika

KiM: Nikoli Nedeljkoviću određen pritvor od 30 dana

Dvadesetogodišnjem Nikoli Nedeljkoviću iz Beograda koji je pre dva dana uhapšen na Gazimestanu određen je pritvor od mesec dana, kazala je njegova advokatica Jovana Filipović.

Nikola je priveden pošto je napuštao spomen kompleks na Gazimestanu, a kako su naveli tada iz Policije, mladić je bio optužen za raspirivanje mržnje i netrpeljivosti. Kako saznajemo, Nikoli se pripisuje da je kazao „Ubij, ubij Šiptara“, a jedini svedok je policajac koji ga je priveo. 

Advokatica Jovana Filipović kaže da nema dokaza za ovo pirtvaranje i da će uložiti žalbu. Rok za podnošenje žalbe je 24 sata. Filipovićeva veruje da će „Apelaciono veće imati više razumevanja za Nikolu“.

Na izricanje sudskog rešenja Nikola je čekao više od četiri sata. Izlazeći iz suda majci je u prolazu kazao – „Idem malo da odmorim“, a potom su ga policajci u civilu uveli u automobil.

Njegovi roditelju i sestra doputovali su iz Beograda u nadi da će ga danas odvesti kući. Majka Slobodanka kaže da je šokirana ovim rešenjem i da je Nikola pritvoren „ni kriv, ni dužan“.

Nikola je odveden u pritvor u Mitrovici. Izvor-foto: Agencije i portali, kim

Categories: Hronika

Leave a Reply