Društvo

BRATSKA SARADNJA: Čvrsta veza Prijedora sa Kosovom i Metohijom

Deca Kosova i Metohije od danas će imati još čvršću vezu sa Prijedorom. To potvrđuje potpisana povelja o bratimljenju između OŠ ”Dositej Obradović” i OŠ ”Vuk Karadžić” iz Sočanice.

Veoma je bitno da deca sa Kosova i Metohije mogu računati na podršku od svojih vršnjaka iz Srpske, ali i da se stvore nova poznanstva i prijateljstva, poručili su predstavnici dve škole.

”Samo bratimljenje ima ogroman značaj i simboliku za oba naroda koja se nalaze preko Drine i sa ove strane. Vrlo je bitno da je to u jednom vremenu kad nam je potrebna sloga i saradnja”, dodao je Dragan Radovanović, direktor OŠ ”Vuk Karadžić” Sočanica.

Prijedor je samo jedna od lokalnih zajednica u Srpskoj u kojoj je potpisana povelja o bratimljenju.

”Još samo jedno u nizu bratimljena koje su sve ove godine učinile i decu srećnim, a i popunile ovaj naš projekat”, naveo je Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

Za decu sa Kosova i Metohije i učenike Osnovne škole ”Dositej Obradović” učesnici Kozarskog kola iz Meksika danas su priredili i i kulturni program. Deca sa Kosova i Metohije u Prijedoru će boraviti do subote.

Izvor: kozarski

Categories: Društvo

Leave a Reply