Društvo

Vranjanci na Obeležavanju 109. godišnjice Bregalničke bitke

U organizaciji Vlade Republike Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i u saradnji sa gradom Štip i udruženjima Srba u Severnoj Makedoniji, juče je na brdu Kalenica kod Štipa, obeležena 109. godišnjica Bregalničke bitke.

Vence i cveće položili su: državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Miodrag Kapor, izaslanik Ministarstva odbrane, potpukovnik Vujica Vukobratov, ambasadorka Republike Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović, zastupnik Srba u Sobranju Ivan Stojiljković, delegacije Štipa, Vranja, Bujanovca, predstavnici Vojnog sindikata Srbije, kao i delegacije udruženja Srba u Severnoj Makedoniji.

Na ceremoniji odavanja pošte stradalim junacima govorili su državni sekretar Miodrag Kapor i gradonačelnik Štipa Ivan Jordanov.

Nakon završetka ceremonije, zvanične delegacije nastavile su put Velesa, gde su položili vence i cveće na spomen kosturnicu u selu Karaslare kod Velesa.

U ime Grada Vranja, vence su položile gradska većnica Izabela Savić i predsednica Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije do 1918, Olivera Đorđević.

Categories: Društvo

Leave a Reply