Društvo

LESKOVAC: PROBNI RAD POSTROJENJA ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Kako je danas u izjavi za medije istakla Maja Milošević Milojić, pomoćnik direktora JKP Vodovod u Leskovcu, probni rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda počelo je 27. decembra prošle godine. Ona je dodala da se bliži završetak šestomesečnog puštanja u rad prve faze Postrojenja, objekata Linije vode. Kako je podvukla voda je prečišćena gotovo do onih graničnih vrednosti i parametara kako to zakonska regulativa nalaže. Mulj se kreće od  5-10-12 tona u zavisnosti od toga koja količina vode dođe na Postrojenje.

Trenutno smo u fazi pripremnih radova, punjenja digestora vodom koja će se zagrejati u ovom mesecu, pošto je potrebno da ima 38 stepeni temperature, kako bi se mulj preusmerio na Liniju mulja i kako bi krenuo probni rad objekata Linije mulja, odnosno druge faze Postrojenja. Probni rad Linije mulja je predviđen 3 meseca, ali paralelno sa poslednja 3 meseca probnog rada Linije vode.

Maja Milošević Milojić je izmedju ostaloga zaključila da su ova postrojenja najsavremenija i pružaju potpunu garanciju ekološke zaštite.

Categories: Društvo

Leave a Reply