Sport

Partizan neće igrati KLS!?

Kako nezvanično saznaje Sport Klub, KK Partizan veoma je blizu odluke da ne nastupi u završnici Superlige Srbije. Iz Partizana su nezadovoljni činjenicom da će se domaćinstva i parovi polufinala KLS plej-ofa određivati na osnovu plasmana u regularnom toku ABA lige. Danas je održan sastanak predstavnika takmičenja, kao i prestvanika svakog od četiri kluba, ali da Partizan nije imao svoju delegaciju na tom razgovoru.

Kako Kurir saznaje u klubu još lome i razmišljaju šrta je najbolje a odluka će biti doneta najkasnije sutra ujutru.

„U domaćoj ligi se ne poštuju Statut i zakonska akta koja su doneta. Protiv Statuta KLS je da se igraju samo polufinale i finale. Imamo situaciju gde FMP i Crvena zvezda zahtevaju da se promeni format takmičenja. Sa druge strane je i ta odluka da boljeplasirani u regularnom delu ABA lige ima prednost domaćeg terena u tom formatu takmičenja. U ovom trenutku mogu da kažem da mi definitivno nećemo igrati KLS ukoliko budemo došli u situaciju da nas neko primorava da igramo finale gde će prednost domaćeg terena imati neko ko je jedan deo takmičenja ABA lige završio kao bolje plasirani. Možemo da igramo šta god: fajnal for, da imamo žreb… Sve što je fer-plej, možemo da prihvatimo. Ali da neko sebi pravi prednost tako što je privatizovao ligu, Partizan u tome neće učestvovati“, izjavio je u aprilu Ostoja Mijailović, predsednik Partizana, podseća B92.

Partizan u polufinalu Superlige treba da odigra duel protiv FMP-a, ali je zbog ovih informacija i dalje neizvesno da li će crno-beli uopšte nastupiti u završnici domaćeg prvenstva.

Categories: Sport

Leave a Reply