Ekonomija

LESKOVAC: Održani ‘’Dani jagode’’ u Kradjordjevcu

Već tradicionalna manifestacija Dan jagoda održana je i ove godine deseti put u organizaciji lokalne samouprave u Karadjordjevcu.
Dan jagode je manifestacija čiji je cilj prezentacija i približavanje kupcima kvalitetnog roda jagode, dok se na ovaj način pokazuje da leskovačka sela, poput Karadjordjevca i okoline imaju potencijal da budu značajni proizvodjači ovog voća.
Po rečima zamenice gradonačelnika Lidije Dimitrijević, koja je proizvođačima jagoda poželela dobar rod ova se kultura na teritoriji grada Leskovca gaji na oko 170 hektara . Za podršku poljoprivredi grad Leskovac je po njenim rečima ove godine opredelio oko 108,7 miliona dinara, 50 za podsticaje i subvencije, a u atarske puteve, komasaciju i elektrifikaciju preko 250 miliona dinara.
Poljoprivredni proizvodjači su danas u Karadjordjevcu imali priliku i da čuju o svemu što je važno za gajenje jagode.
U okviru manifestacije Dan jagode održano je takmičenje u brzom skidanju peteljki, dok su najuspešnijim poljoprivrednim proizvodjačima uručene nagrade u vidu opreme.
Vozićem Roštiljko na ovu manifestaciju su stigla deca iz osnovne škole iz Belanovca, a recital o jagodama izveli su mališani iz Karađorđevca.
Svi su mogli da uživaju u delikatesima od jagoda koje su pripremile vredne domaćice.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply