Ekonomija

LESKOVAC: Otvoren ’’Šoping centar Sajam’’

Nakon rekonstrukcije popularne leskovačke ”Šajkače”, koja je 60-ih i 80-ih bila mesto Medjunarodnih sajamskih manifestacija (sajmova), koje su Leskovac svrstale na svetsku listu ’’50 Sajamskih gradova’’danas je u ovom objektu u gradu na Veternici zvanično otvoren tržni centar ”Sajam”. Na preko 5.500 kvadrata su prodavnice 20 različitih brendova, apoteke, marketi, parfimerije, dok se u narednim mesecima očekuje otvaranje i novih prodavnica, kao i završetak kuglane i igraonice za decu.

Leskovački sajam nalazi se u strogom centru grada, a samo je jedan od dva dva objekta u svetu koji imaju ima oblik šajkače. Vrata tržnog centra za građane otvorena su danas od 12 sati, a većih gužvi u samom tržnom centru nije bilo i protivepidemiološke mere su poštovane. Još ranije je najavljeno da će posao dobiti između 50 i 70 Leskovčana. Marketing menadžer firme Metla Miloš Marinkov naglasio je da današnjim otvaranjem završena druga faza radova i da sada sledi izgradnja stambenog kompleksa koja podrazumeva gradnju podzemenih garaža, a zatim i izgradnju višespratnice sa 170 stanova. Završetak kompletnog kompleksa najavljen je za početak 2023. godine.

Ovaj karakterističan oblik je zadržan, kao i što je i najavljeno kada je lokalna firma Metla preuzela vlasništvo od firme Delta Rilestejt, a gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović još jednom je podsetio šta će još biti otvoreno u tržnom centru . Za starije Leskovčane sajam ima veliki značaj posebno u periodu „Zlatnog doba“ jer je to bilo mesto okupljanja, održavanja Medjunarodnih sajamskih manifestacija, mnogih kulturnih manifestacija, a tokom 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog veka tu su bile igrane rukometne i košarkaške utakmice.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply