Kultura

LESKOVAC: Održan 12. po redu Međunarodni festival folklora trećeg doba

U organizaciji Udruženja penzionera grada Leskovca danas je održan 12. po redu Međunarodni festival folklora trećeg doba. Manifestacija je počelo defileom svih učesnika, dok je svečano otvaranje održano u sali Narodnog pozorišta.

Prilikom otvaranja festivala zamenica gradonačelnika Leskovca dr Lidija Dimitrijević je, izmedju ostalog, kazala: Ovaj festival je zapravo promocija radosti, vitalnosti, elana i energije trećeg doba. Svi današnji učesnici su primer kako starost može biti vesela i lepa, a da je svaka bora i iskustvo, zapravo, neizmerno bogatstvo. Hvala vam što svojim angažovanjem i optimizmom dajete primer mladima kako treba živeti, družiti se, razmenjivati iskustva i stvarati nova prijateljstva.

Naši penzioneri su najzaslužniji građani jer su gradili i stvarali ovo društvo kazao je ovim povodom predsednik Udruženja penzionera u Leskovcu Bratislav Zdravković i dodao da ova smotra ima za cilj afirmaciju ne samo trećeg doba već i Leskovca.On je dodao da je ove godine festival održan uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji jer su svi penzioneri vakcinisani.

Ove godinu učestvovale su folklorne sekcije penzionera iz Kavadaraca i Kumovanova iz Severne Makedonije, Zaječara, Kragujevca, Boljevca, Smederevske Palanke, Vranja i Leskovca koje su prošetale ulicama Leskovca.

Categories: Kultura

Leave a Reply