Kultura

FILM: Nikad bolje

Radi nje su gledaoci hrlili u bioskope šezdesetih godina prošlog veka, a danas još uvek zna kako funkcioniše jedan dobar nastup.

Filmska zvijezda Claudia Cardinale ovih dana je napunila 83 godine.

Zvali su je jednostavno „CC“ – na osnovu skraćenice „BB“ za Brigitte Bardot (86).

Cardinale je postala popularna kino hitovima, poput “Sviraj mi pesmu smrti” (1968.), ali nikad nije postala plavokosa seks bomba, već je uglavnom predstavljala erotsku misteriju, njenim tužnim očima i napućenim usnama. Na pitanje kako joj se čini starost, Cardinale kaže: „Nikad se nisam osećala tako dobro. Suknje mi nisu toliko mini kao nekada, ali i danas nosim bikini. Nemam problema sa mojim godinama. Jednostavno se ne smete opustiti. Moja kosa je uvek sveže oprana i uvek se našminkam – čak i kad sam sama kod kuće”.

Claudia danas živi u Parizu, gde se 1989. godine doselila iz Rima. Tu ima luksuzni stan, i obrazlaže:„Moja kćerka, takođe, živi u ovom gradu. To je dobro za mene. Trenutno nemam puno posla, ali svaki dan idem sat vremena u šetnju”.

Život Claudie Cardinale bio je uzbudljiv – i to ne samo zbog blistavog filmskog sveta.

U njenom rodnom gradu Tunisu (Sjeverna Afrika) pobedila je 1957. godina na jednom takmičenju lepote. Nagrada je bila putovanje na Filmski festival u Veneciji. Tu ju je primetio jedan čovek sa filma. Nakon toga je krenula njena holivudska karijera. Gotovo u isto vreme Cardinale je postala majka! Sin Patrick (62) rođen je 1958. godine, kao rezultat jednog silovanja.  Sa strane gledano, Patrick joj je godinama bio kao brat. Sa režiserom Pasquale Squitierijem († 78), njenoj velikoj ljubavi, Cardinale je 1979. dobila kćerku Claudiu (41). Njena nezavisnost joj je uvek bila važna!

O tome Cardinale kaže: “Ja sam slobodna, nikad se nisam udavala. Mnogi ljudi iz mog života sada su na drugom svetu, ali ja nisam usamljena. Moja deca i moja unuka su danas moja sreća”.

A da li je proslavila rođendan?

Cardinale kaže: „Ne, nisam to ni pre nikad radila. Šta se tu ima slaviti? Da se toliko ostarilo?”(bild)Lj. G.(Novasloboda)

Categories: Kultura

Leave a Reply