Kultura

DRUGI PIŠU: Nada Dalipagić: Događaji koji su obeležili kulturnu scenu Mostara

Brojni kulturni događaji. bez obzira na pandemiju koronavirusa, nisu nedostajali u Mostaru u prošloj godini.

Nada Dalipagić, koja je redovni posetilac svih kulturnih događanja, izdvojila je one koji su obeležili 2020. godinu.

Simfonijski orkestar Mostar je s nekoliko sjajnih koncerata, od kojih su neki, po uzoru na svetske trendove, održavani na otvorenom prostoru, vratio nadu i veru u bolja i lepša vremena. Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“ , 17. po redu, koga organizuje Narodno pozorište Mostar, koji je održan od 25. do 30. septembra, ponudio je šest izvanrednih pozorišnih komada komediografskog žarna domaće bh proizvodnje.

Izložba Stojana Stole Lasića, u okviru festivala „22. Dani Matice hrvatske“, pod nazivom „Fotoobjektivom kroz Matičino proleće“ i predstavljanje monografije „Mostarsko proleće – 20 godina“  autora Dragana Marijanovića.

Manifestacija “Hercegovka godine”, koju drugu godinu zaredom organizuje Udruženje „Hercegovka godine“, na čelu sa Danielom Škegro, i prošle godine je ujedinila žene Hercegovke.

U Vladičanskom dvoru u Mostaru, u organizaciji Gradskog odbora SPKD-a “Prosvjeta” i Srpskog pjevačkog i kulturno-umjetničkog društva “Gusle”, održane su 101. Šantićeve večeri poezije, koje su ponudile dosta zanimljivih sadržaja. (NovaSloboda)

Categories: Kultura

Leave a Reply