Kultura

Dizni ugasio brend: 20th Century Fox više ne postoji

20th Century Fox, jedan od najpoznatijih brandova u istoriji TV industrije, više ne postoji.

Dizni je objavio da će se 20th Century Fox Television zvati samo – 20th Television.

Potez je usledio nakon što je Dizni izbacio naziv „Fox“iz svih svojih „20th Century Fox“ filmova još u januaru. Inače, Dizni je prošle godine zaključio ugovor vredan 71 milijardu dolara i kupio veliki deo imovine kompanije Foks.

Slavni logo i naslovna kartica, na kojima su reči „20th Television“ postavljene iznad reflektora, ostaće isti samo što neće biti reči „century“ i „fox“..

Novi logo i grafika pojaviće se u novim epizodama ove TV kuće koje kreću od ove jeseni. Stariji naslovi, koji su već emitovani pre rebranda, zadržaće nekadašnji logo i ime.

Dizni je ranije saopštio da je izbrisao „Fox“ iz svega jer bi moglo biti zbunjujuće – naime, preostala imovina Foksa, kao što su Fox Entertainment, Fox Sports i Fox News, deo su korporacije Foks koja nema nikakve veze sa Diznijem.

Disney će preimenovati i druge TV studije: ABC Studios i ABC Signature Studios će postati ABC Signature, a Fox 21 – Touchstone TV.

20th Century Fox nastao je 1935. godine spajanjem kompanija Twentieth Century Pictures i Fox Films.

Stvorili su neke od najpopularnijih i najomiljenijih filmova u istoriji Holivuda: Ratovi zvezda, Umri muški, Sam kod kuće, ali i serije među kojima su i Simpsonovi. Njihovi logo i prepoznatljiva muzika uvodne špice postali su sinonim za odlazak u bioskop, prenosi RTRS.

Categories: Kultura

Leave a Reply