Društvo

Vučić nakon sednice Predsedništva SNS: Odluke donosim na ozbiljan način, a ne pod pritiskom! Četiri opcije za izbor koalicionih partnera, vlada do 25. Avgusta

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je nova lica i četiri opcije za izbor koalicionih partnera.

Vučić je nakon sednice Predsedništva Srpske napredne stranke rekao je da će u skaldu sa Ustavom Srbije u narednih nekoliko dana biti verifikovani poslanički mandati.

– U skaldu sa Ustavom u narednih nekoliko dana će biti verifikovani mandati i ući će se u proceduru. Krajem avgusta se ide na izbor vlade – rekao je Vučić istakavši da će se svaka sendica održavati u zdanju Narodne Skupštine

Najavio je promene u okviru SNS-a, istakavši da je razumeo poruku građana koje zvuče kao opomena.

Nova lica i više mladih ljudi

– Mi u Vladi i Skupštini pokazaćemo više mladih ludi i pokazaćemo da možemo da se nosimo sa svim teškim problemima sa kojima se suočavamo – rekao je predsednik Vučić.

Što se ekonomije tiče, kaže da očekuje u prvoj polovni godine očekuje da će Srbija biti broj jedan u Evropi po stopi rasta BDP-a.

Četiri opcije za koalicione partnere

Ističe da se na sednci razgovaralo o budućim koalicijama.

On je naveo da postoje četiri opcije i dodao da svaka od njih ima značajnu podršku.

– Nastavićemo da razgovaramo, razmenili smo argumente. Saslušao sam sve članove Predesedništva, i odmah po konstituisanju Narodne skupštine videćemo da formiramo Vladu Srbije do 25. avgusta. Ima raznih mišljenja – rekao je.

Na pitanje o tome zašto se navodno čeka dugo na formiranje Vlade Srbije, Vučić kaže da će se sve odvijati i da se već odvija u okviru zakonskih okvira.

– U vreme korone, ovi izbori su imali izvanrednu izlaznost. Odlični su rezultati kada je uproeđenje sa izborima u Hrvatskoj, a kod njih nije bilo bojkota. Razumeli smo poruku naroda, da se ne ponašamo bahato. Napravićemo nešto što će za Srbiju da bude odličan izbor u naredne četiri godine – rekao je predsednik Vučić, ukazavši na sve probleme sa kojima se dražva suočava, stavljajući akcenat na epidemiju korone i kosovsko pitanje.

– Oni koji nam prebacuju da ih dugo čekamo, sada su se setili da se dugo čeka Vlada. Želimo da napravimo dobru Vladu. Ja ne radim pod pritiskom, mada su hajke SNS napravili snažnijom. Nemam potrebu da nekome objašnjavam svoj politički potez, donosim odluke na ozbiljan način – dodao je.

Želimo sa sačuvamo namensku industriju

– Mi želimo da sačuvamo svoju namensku industriju, ne da je gasimo. Azerbidžanci dobro sarađuju sa nama, sa svima uspešno sarađuemo i to je postigla ova vlada, ne Tadićeva – rekao je Vučić.

Na pitnje o kritikama opozcije o promeni ulicama u Beogradu, predsendik Vučić kaže da je to očekivano.

– Kako je moguće da bude Zadarska ulica, a ne Dobrice Ćosića. U regionu ukidaju ulicu Meši Selimoviću jer se kvalifikovao kao Srbin – rekao je predsendik Vučić, ističući da je Beograd je srpski grad, kosmopolitskog duha, kao ni jedan drugi u regionu.

– Čak i kada dobronamerno pravite hajku ispada drugačije. Molim da mediji ne provlače gospodina Miloševića toliko – rekao je misleći na prisustvo potpredsednika Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Borisa Miloševića na obeležavanju godišnjice Oluje u Hrvatkoj.

Odužićemo se lekarima

Komentarišući napade na na Krizni štab u brobi protiv koronavrusa, predsenik kaže da se su svi napadi upereni u njega, a najviše oni na društvenim mrežama.

– Na društvenim mrežama lažu mnogo što šta. Govorili su i da sam bio sa Tačijem kod Makrona. Ne znam kako su ga umetnuli u jednu sliku. Sve se svodi na to kada sam upisao visoku sportsku školu, da me napadaju. Uredno sam položio prijemni, završio sam jedan fakultet, sada sam ponovo brucoš – rekao je.

Kaže da je važno da se u doba korone testira što više ljudi, jer mnogi nakon testa saznaju da su pozitivni. Oceni je da je to važno kako bi se sprečilo širenje virusa. Osudio je napade na medicinske radnike.

– Ti ljudi se bore dan i noć. Mi im ovo nećemo zaboraviti. Odužićemo im se – rekao je.

Ne zna se ko će biti ministri

Kaže da još ne zna ko će biti budući ministri, jer su koalicije nepoznate. – Ove četiri opcije su pata karta, ali tek od 20. avgusta ćemo znati – rekao je.

– Verujem da ćemo da dobijemo većinu, videćemo – dodao je. Pink.rs

Categories: Društvo

Leave a Reply