Društvo

BRZ ODGOVOR IZETBEGOVIĆU I KOMŠIĆU Dodik: Nema puta BiH u NATO savez, niti će ga biti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome “odlučujemo mi u Republici Srpskoj”.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov meša u unutrašnje stvari BiH i “ne poštuje odluke njenih institucija” kada je reč o tome da li BiH treba ući u NATO, srpski član Predsedništva je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.

– Ruska Federacija ima prijateljsku politiku prema BiH, zasnovanu na međunarodnom pravu, ne krijući da ima dobre odnose sa Republikom Srpskom – naglasio je Dodik.

On je istakao da Komšić i Izetbegović ne vode principijelnu politiku, niti brane interese BiH, jer to što govore nije interes Republike Srpske.

– Oni su obični trbuhozborci svojih mentora, koji se kriju po drugim ambasadama u Sarajevu. Da su zaista zaštitnici interesa BiH u koju se kunu ne bi žrtvovali svog ministra bezbednisti zarad ambasadora Pakistana, i ne bi pažljivije gledali šta kaže Savet za provođenje mira, izmiljeno telo, nego parlament BiH, biran na izborima – konstatovao je Dodik. Izvor: SRNA/Srpskainfo

Categories: Društvo

Leave a Reply