Društvo

PRAVOSLAVLJE: Savković: Napad na lekare pokazao je moralne vrednosti onih koji nam 30 godina upravljaju životima

Napad na ljude humaniste, koji spašavaju ljudske živote, upravo je pokazao moralne vrijednosti onih koji nam upravljaju životima zadnjih trideset godina, istakla je danas poslanica Radničke partije Željka Savković.

„Svjedoci da se zadnjih dana digla hajka od vladajućeg klastera, protiv onih koji su već čitav svoj radni vijek na prvoj liniji odbrane naših života, pitamo se gdje će, kud će, kada im prigusti, njima ili ne daj bože njihovom djetetu? Hoće li to da pitaju u nekom momentu ugroženosti života, ili možda čak da vade spiskove iz džepova, jer su obilježili život diktatorske vladavine njihovog šefa, da li je doktor kod kojeg su došli, bože moj podržao Litije“, kazala je Savković.

Ili će se, po njenim riječima, pokriti ušima i praviti se da nijesu upravo oni ti koji su prozivali doktore da poštuju mjere NKT, žmureći na privođenje istih tih doktora koji su u doba korone na prvoj liniji odbrane od virusa.

Da li se prije nego počnu bljuvati vatru zapitaju, da li su to isti oni doktori koji su dobili stimulaciju zbog borbe sa koronom, kojim se aplaudiralo u 20h, koji su bili heroji?
Da li su to isti oni doktori koji nijesu išli svojim kućama da bi zaštitili članove svoje porodice?

„Da vladajući klasteru, to su ljudi koji dok grle i ljube svoju djecu misle o tuđem kojem su možda tog dana spasili život. Ili možda to nijesu mogli da urade, pa osjećaju grižu savjesti što ljube svoje a tamo neko ne može svoje. Da to su upravo ti doktori koji se svaki put pomole Bogu kada treba da uđu u operacionu salu, kao što se i vi molite da oni učine sve da vam spasu člana vaše porodice. Ako ga spasu zahvaljujete, a ako ne, vrlo često proklinjete iako je isti taj doktor učinio sve da ga spase. Naravno da ima izuzetaka kao u svakoj branši. Zanemarljivo u odnosu na broj spašenih života“, naglasila je Savković i poručila:

„Poštovani doktori, Vi koji ste iznenadili ove što ih je sve iznenađivalo u zadnjih trideset godina osim njihove pljačke, prevare ovog napaćenog naroda, samo hrabro naprijed. Držite se Hipokrata, i vaše vjere koja vas je pokrenula da se vašim potpisima oduprete presiji koju sprovode nad vašim sugrađanima koji idu na Litije a i nad svim onim građanima drugih vjeroispovijesti koji podržavaju Litije. Hvala vam što ste pokazali da hrabrost nije umrla. Hvala vam iako ste glasači DPSa ali ne date svoju dušu.
Neka vam ta vjera da snage u vašem daljem radu jer vi to zaslužujete sa svim drugim zdravstvenim radnicima. I dok vi sigurna sam, u svom radu ne pitate pacijenta koje je vjere, nacije i partije, oni nek ne razmišljaju da li će se ili neće pregledati kod doktora koji su se potpisali da su uz crkvu u odbranu Zakona o slobodi vjeroispovijesti i vjerni narod?
U razmišljanju hoće li ili neće strah me da ne dovedu život u pitanju. Jer život nema cijenu! Obraz ima! Čist pogotovo. A država nema para kojim bi mogla platiti rad zdravstvenih radnika. Vjerujte, jer nije dobro kad provjeravate“. In4S

Categories: Društvo

Leave a Reply