Društvo

Preminuo Miladin Vidaković, dugogodišnji član rukovodstva SGV-PR

Dugogodišnji predsednik Srpskog građanskog veća – Pokret za ravnopravnost Kantona Sarajevo i jedan od predsednika SGV u Bosni i Hercegovini Miladin Vidaković preminuo je u četvrtak u Sarajevu u 75. godini, saopšteno je iz Srpskog građanskog veća-Pokret za ravnopravnost.

Vidaković se uspešno angažovao na polju ostvarivanja ljudskih  prava i sloboda. Posebno značajan doprinos dao je na planu ostvarivanja povratka izbjeglih i raseljenih lica na preratna prebivališta, posebno u Kantonu Sarajevo. Dao je i veliki doprinos na implementaciji amandmana na ustave entiteta u BiH.

Vidaković se uspešno angažovao i na osmišljavanju i realizaciji međunarodnog projekta “Zaštita prava nacionalnih manjina u BiH” podržanom od Evropske komisije.

Takoiđe, bio je dugogodišnji sportski radnik.

“Posvetivši gotovo celi život sportu, a posebno fudbalu, za Vidakovića je čak skromno reći da ima ogromne zasluge za stvaranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. On je dao ogroman doprinos afirmaciji i promociji bh. fudbala”, navode iz SGV-a.

Kako dodaju, Miladin Vidaković ostaće upamćen zbog borbe za očuvanje zajedničkih demokratskih vrednosti svih naroda i građana u BiH, te kao izvanredan aktivista, prijatelj, kolega, dobar drug, a iznad svega kao veliki antifašista.

Miladin Vidaković biće sahranjen 29. juna na porodičnom groblju u Blažuju kod Sarajeva.(Fena)NovaSloboda

Categories: Društvo

Leave a Reply