Društvo

MINISTAR LONČAR: KBC „Dr Dragiša Mišović“, Zemun i Zvezdara ponovo primaju kovid pacijente

Kliničko-bolnički centri „Dr Dragiša Mišović“, Zvezdara i Zemun ponovo će primati kovid pacijente, zaključak je sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora kovid bolnica.

Ta tri kliničko-bolnička centra neće kompletno biti pretvorena u kovid bolnice, već će po jedna bolnička zgrada u tim zdravstvenim ustanovama biti predviđena za prijem kovid pacijenata, kako bi se pomogao rad kovid bolnica – Infektivne klinike, VMC Karaburma i KBC „Bežanijska kosa“.

Pozitivne trudnice, decu, kao i pacijente koji su na hemodijalizi primaće KBC „Dr Dragiša Mišović“.

Takođe, odlučeno je i da se poveća broj kovid ambulanti, te će tako na većim opštinama, poput Novog Beograda, biti otvorene nove.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je apelovao na građane da, ukoliko osete neke simptome korone, prvo odu u kovid ambulantu matičnog doma zdravlja, a ne odmah na Infektivnu kliniku KCS.

„Svi domovi zdravlja u Srbiji imaju kovid ambulante, u kojim građani mogu da obave RTG pregled, bris grla, krvnu sliku…“, rekao je Lončar.

Od večeras dve kovid ambulante, u Ulici Čarlija Čaplina na Paliluli i u Ulici cara Dušana u Zemunu, rade 24 sata.

Lončar je rekao i da su bolnice u Čačku, Užicu i Kraljevu počele da zbrinjavaju kovid pacijente, koji će tu ostati na lečenju.

Naveo je da se razmatra mogućnost ograničenja rada kafića u mestima gde se beleži rast zaraženih kovodom 19.

„U nekim regionima, bićemo najverovatnije prinuđeni da reagujemo da donesemo adekvatne mere da bismo vratili stabilno stanje“, istakao je Lončar. Agencije i portali

Categories: Društvo

Leave a Reply