Ekonomija

LESKOVAC: Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa privrednicima

Ministar finansija Siniša Mali danas je boravio u Leskovcu, a tim povodom upriličen je i susret sa privrednicima. Mali je podseto da je do sada 5,55 miliona građana dobilo pomoć od 100 evra, najavljujući da će preostalih 450.000 građana dobiti novac do petka.

On je dodao da je Vlada Srbije u cilju otklanjanja posledica pandemije koronavirusa donela je tri uredbe.Paket ekonomskih mera Vlade Srbije iznosi 608,3 milijarde dinara, odnosno 5,1 milijardu evra, a tim merama Vlada Srbije želela je da sačuva radna mesta u privatnom sektoru. Ovim uredbama, kako je naglasio Siniša Mali se odlaže plaćanje poreza i doprinosa na zarade za tri meseca, kao i plaćanje akontacije poreza za dobit preduzeća za 2020. godinu. On je podvukao da je ovo privi put u istoriji Srbije da Vlada pomaže i privatne poslodavce i radnike i građane.

Ministar fnansija podvukao je da je osnovan i investicioni fond koji će svojim kreditima podstaći proizvodni sektor i da naša zemlja ima kapaciteta da se oporavi jer u budžetu postoji suficit, a u prva tri meseca ove godine imala je rast BDP-a od 5 odsto.

Gradonačelnik Leskovca dr sci med Goran Cvetanović podsetio je privrednike da je naš grad već četiri puta dobio od NALED-a sertifikat kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem što je doprinelo dolasku mnogih stranih kompanija poput Jure, Aptiva, Dzinsi Serbie, kompanije TeraStil, Auto stop  i mnogih  drugih. Sve ovo dovelo je do otvaranja novih radnih mesta poput Aptiva koji sada zapošljava 1.800 radnika.On je kazao da je na taj način otvoreno poslednjih godina 5.200 novih radnih mesta.

Privrednici koji su prisustvovali ovom skupu pohvalno su se izrazili o merama Vlade Srbije uz konstataciju da se moraju artikulisati potrebe građana i privrede juga Srbije.

Categories: Ekonomija

Leave a Reply