Kultura

Počelo snimanje dugometražnog igranog filma „Jahači“ – Nikola Kojo u ulozi bajkera

U Hrvatskoj je počelo snimanje filma “Jahači”, koji, prema scenariju Borisa Grgurovića, režira Dominik Mencej. Film je koprodukcija Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Jahači” je road-movie koji donosi priču o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom “Goli u sedlu”, prepravljaju svoje Tomose i kreću na put iz Slovenije do marijanskog svetišta Međugorje – Anton u nadi da će zadiviti devojku u koju je zaljubljen, a Tomaž u potrazi za odgovorima za svoje religiozne vizije.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvezde iz Slovenije Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom “Posledice”, i Petja Labovič, te Nikola Kojo, kome je poverena uloga bajkera Petera koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure. Iz BiH učestvuju glumci Elma Juković, Davor Janjić, Slaven Knezović i kompozitor filmske muzike Dado Džihan, član legendarne Top liste nadrealista i kompozitor u filmu “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie.

Projekat se realizuje u koprodukciji kompanija Staragara (Slovenija), Novi Film (BiH), Sense Production (Srbija) i Antitalent (Hrvatska), a podržali su ga Slovenski filmski centar, studio VIBA Film, Radio-televizija Slovenije, Filmski centar Srbije i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Razvoj projekta podržala je i Kreativna Evropa programima MEDIA i RE-ACT. Film će premijerno biti prikazan 2020. godine. Izvor-foto: NovaSloboda.ba

Categories: Kultura

Оставите одговор