Ekonomija

Leskovac sve privlačniji za strane investiture- uskoro još jedna Jurina fabrika

O eventualnom otvaranju četvrte fabrike Jure, razgovarano je na današnjem sastanku u kabinetu gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića sa ambasadorom Republike Koreje Dedjong Juom, diplomatom Sang Hun Čoaom, predstavnikom trgovinskog odeljenja “Kotra” Mihailom Pavlovićem i predstavnicima grada. Naime, po završetku treće fabrike u toku ove godine, potpisaćemo ugovor sa predstavnicima Južne Koreje da u narednom periodu od dve godine, prostor Jugekspresa bude rezervisan za eventualnu izgradnju četvrte fabrike “Jure” u našem gradu, rekao je prvi čovek Leskovca Leskovca  drGoran Cvetanović.

“U zahvalnost za sve donacije i za otvaranje 2300 radnih mesta, mi ćemo ispoštovati ugovor, a to je da najmanje dve godine ne prodajemo taj prostor,  to znači da ćemo toliko čekati i sigurni smo da će doći do realizacije, u slučaju da ne bude tako mi ćemo taj prostor dati na tržište da se proda”,istakao je Cvetanović I pojasnio da je reč o gradjevinskom zemljištu na prostoru bivšeg ‘’Jugekspresa’’, koji je grad ranije otkupio za proširenje industrijske zone I na kome, u jednom delu, ‘’Jura sada gradi svoju treću fabriku u Leskovcu. Nadaju se da će doći do realizacije, ali prema Cvetanovićevim rečima, zbog efikasnosti i boljeg poslovnog pozitivnog bilansa potrebno je da sve četiri fabrike budu u samoj komunikaciji, kako bi se na taj način smanjili troškovi.

Ambasador Dedjong Ju najavio je dolazak potencijalnih partnera, jer će svom narodu prenesti samo pozitivne utiske sa ovog sastanka. -Znam da je Leskovac nekada bio veliki industrijski centar, i zato mi je posebno drago što ovde postoji naša fabrika i što im veliku podršku daje gradonačelnik Leskovca. Mi imamo dosta sličnosti pa čak imamo i  ‘’zajednički brend’’ specijalitet od paprika, kao vaš ajvar. Na sastanku koji smo imali saznao sam od gradonačelnika da Jura ne samo što zapošljava sve više i više ljudi, već ona takođe i donira sredstva mnogim institucijama u gradu, a na taj način im mnogo pomaže. Samo pozitivne utiske ću preneti sa ovog sastanka investitorima koji će možda doći baš ovde”, istakao je Ju. Inače, izgradnja treće fabrike košđtaće negde oko 40 miliona evra I u njoj će biti zapošljeno oko 500 radnika, a prema rečima predstavnika kompanije Jura investiranje u četvrtu fabriku uslediće nakon analize rada treće fabrike.

Categories: Ekonomija

Оставите одговор